5 extra tips om je gelukkig te voelen

Geluk zoek je best niet in materiële zaken. Maar dat wist je waarschijnlijk al. In het artikel 5 tips om je oprecht gelukkig te voelen vind je een aantal eenvoudige tips om je geluksniveau op te krikken. Hier vind je nog een aantal aanvullende tips.

  1. Ga naar buiten. De buitenlucht is gezonder dan de lucht binnen (hoewel je best probeert de lucht binnen ook zo gezond mogelijk te krijgen). Bovendien wordt je gelukkiger van de frisse buitenlucht. Maak een fikse wandeling, werk in je tuin, ga naar een markt of loop een eindje. Wat je doet maakt niet zo veel uit, als je maar naar buiten gaat.
  2. Focus niet op wat ontbreekt. Maar geniet van wat je wel hebt. Heb je een dak boven je hoofd, elke dag voldoende te eten en te drinken, warm water om je te wassen, warme en droge kleren die je kunt aantrekken? Dan heb je het al beter dan heel veel anderen.
  3. Stel doelen en ga ervoor. Doelen zorgen dat je iets hebt om naar toe te werken en het behalen van een doel geeft je een prettig gevoel. Zorg wel voor realistische doelen die op relatief korte termijn haalbaar zijn.  Maak een lijstje van je doelen en dromen en ga er volledig voor. Blijf niet in je luie zetel zitten. Leef je eigen leven!
  4. Probeer rustig te blijven, ook al zit het even niet mee. Iedereen krijgt in zijn leven te maken met teleurstellingen en tegenslagen. Blijf rustig en doe iets wat je ontspant: een leuke film, een goed boek, genieten van een kop warme chocolademelk of wat je ook maar ontspannend vindt.
  5. Luister naar je favoriete muziek. Muziek beluisteren verbetert je humeur onmiddellijk want muziek stimuleert de aanmaak van endorfines die een gevoel van welbevinden en geluk veroorzaken. Luidkeels meezingen met je favoriete muziek versnelt dit proces nog.

Foto Beshef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *