3 verwennerijen met lavendel

3 verwennerijen met lavendel

Soms moeten we even op de rem staan en onszelf wat ontspanning gunnen. Alleen zo behouden we onze veerkracht. Lavendel is dan een uitgelezen maatje.

Natuurlijk verzorgingsproduct

Lavendel ontleent zijn naam aan het Latijnse woord ‘lavare’, wat wassen betekent. Het is dan ook een uitgesproken kruid dat verschillende heilzame effecten kan hebben voor onze huid. Een lavendel body bar is dus een zeer goed idee als je je huid en haar eens wilt verwennen. Je verwent er niet alleen jezelf en je lijf mee. Je verzorgt ook jezelf want lavendelbloemen reinigen huid en haar. Ze verzachten huidaandoeningen zoals roos en herstellen de balans. Het maakt je haar sterker en dikker.

Wat is er leuker om je op te peppen dan fris gewassen haar dat lekker zacht aanvoelt? De shampoo bar lavendel is je bondgenoot op zo’n moment:  Hij oogt mooi en ligt lekker in de hand. De lavendelgeur helpt je al flink op weg naar ontspanning. Je wrijft met de shampoo zeep over je natte haar en masseert het schuim door al je haren. Heb je blonde lokken? Dan is deze shampoo bar een win-win voor jou. De paarse pigmenten in de bar verwijderen gele tinten uit je blonde haardos op een zachtere manier dan zilvershampoo.

Rustgever

Lavendelbloemen bevatten etherische oliën die zowel lichaam als geest goed doen. Lavendelgeur heeft vooral een kalmerende werking op gespannen zenuwen. Etherische olie bevat de hart en de ziel van de plant. Als je de dampen inademt en je huid de werking opneemt, dan krijg je een dubbel effect: voor lichaam én geest. Je dompelt jezelf letterlijk en figuurlijk onder in een oase van ontspanning.

Nodig:
 • 7-10 druppels etherische lavendelolie
 • 1 kuipje koffieroom
 • een half uurtje tijd voor jezelf
Doen:

Vul een bad met warm water. Druppel de lavendelolie in het kuipje koffieroom en giet bij je badwater. Baadt minstens 30 minuten in dit badwater om de werking van de olie volledig op te kunnen nemen in elke cel van je lijf. Haaaaaaaaa, ontspanning.

Droomthee

Met verse of gedroogde lavendelbloemetjes zet je een zachte thee die toch pit heeft. Het help bij hoofdpijn en slapeloosheid. Een theelepeltje honing er in kan erg lekker zijn.

Samengestelde droomthee: Als je verschillende kruiden in je aftreksel gebruikt, krijg je een mooie samengestelde thee. In deze thee zitten drie planten die je samen tot rust helpen komen.

Nodig:
 • gelijke delen gedroogde lindebloesem, lavendelbloemen, kamillebloemen
 • water van 90 °C
 • een kopje/kan
Doen:
 • Neem 1 theelepel samengestelde kruiden per kopje.  Doe in een kopje en overgiet met het hete water. Laat ongeveer 10-15 minuutjes afgedekt trekken.

Voor welke verwennerij ga jij? Of doe je ze gewoon alle drie op een rij?

Wist je dat?

 • Je lavendel beter niet gebruikt tijdens de zwangerschap?
 • Lavendelgeur luizen zou afschrikken? Was je haar met lavendel en doe 1 druppel etherische olie van lavendel achter elk oor. Dat zou preventief werken tegen luizen.
 • Shampoo bars een zeer goede keuze zijn? Eén shampoo bar vervangt op zijn minst 3 flessen shampoo. Dat scheelt een flink stuk in je afvalzak én in de afvalverwerking. Zo draag je je steentje bij voor het milieu.
 • Lavendel in de tuin gemakkelijk te houden is?
 • Veel kruiden een gunstige invloed hebben op andere planten? Lavendel doet het goed bij kool en tomaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *