Vegetarisch koken met groenten uit de tuin: zucchine parmigiana

Dit is een overheerlijke variant op aubergine parmigiana. De aubergines heb ik vervangen door courgette, et voilà, een nieuw recept is geboren! Zo begin je eraan:

Nodig:

  • 2 courgettes
  • 4 tomaten
  • zwarte peper (en zout)
  • olijfolie
  • 2-3 bolletjes mozzarella
  • oregano, basilicum, tijm
  • 2 dl passata (of tomatensaus)
  • 4 eetlepels parmezaanpoeder

Doen:

  1. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Snijd ook de tomaten in plakken.
  2. Kruid de courgettes met peper (en zout). Grill ze gaar met een scheut olijfolie. Dit gaat heel erg goed met een grill.  Heb je geen grill, dan kan je de plakken ook even in de pan gaar bakken.
  3. Neem een ovenschotel en verdeel een beetje passata over de bodem van de schotel. Dat gaat handig met een siliconen borsteltje.
  4. Schik een laag courgette in de ovenschotel en leg er schijfjes tomaat op. Daarna schik je een laagje mozzarella op de tomaten.
  5. Strooi een mix van de kruiden over de kaas heen. Giet daarna een scheut passata over de laagjes. Je kan deze saus opnieuw mooi over het geheel heen smeren met de borstel.
  6. Leg nu nieuwe laagjes courgette, tomaat, mozzarella, kruiden en passata tot de ovenschotel gevuld is. Sluit af door het laatste laagje mozarella na het kruiden te bestrooien met de parmezaanpoeder.
  7. Zet kort in de oven:  10-15 minuten op 180°. Zo smelt de mozzarella niet volledig weg.

Tip:

Deze schotel kan je gemakkelijk vooraf maken. Als hij volledig is afgekoeld, zet hem dan 20-25 minuten in een oven van 180°.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *