Stoomgerecht: gevuld witloof

Gevuld witloof

Bitter in de mond maakt het hart gezond. Zorg voor genoeg bitter op het menu. Dit eenvoudige gerechtje helpt je daarbij. Dankzij het stomen hou je nog meer waardevolle voedingsstoffen in je groente én minder vetten in je vlees!Nodig voor 4 personen:

  • 2 witloofjes per persoon (= 8)
  • 800 gram gemengd gehakt
  • 8 plakjes kaas

Bereiding:

  1. Doe de buitenste loofblaadjes van je witloofstronken.
  2. Verwijder het ‘hart’, dat is het middenste, aan de onderkant van de groente. Daar zit het meest bitter.
  3. Snijdt elke witloofstronk dwars door.
  4. Verwijder de binnenste blaadjes: zie foto

Gevuld witloof

5.Vul de ene helft met het gehakt. Dek af met de andere helft: zie foto

Gevuld witloof

*Dichtbinden is overbodig bij de bereiding met stoom. Dat geeft tijdswinst bij het bereiden én minder geklungel op het bord, nadien.

Gevuld witloof

6. Stomen in een stoommandje voor ongeveer 35 minuten.

7. Controleer even of je witloof gaar genoeg is. Indien dat niet het geval is kan je nog een tiental minuutjes langer laten stomen. Dat hangt een beetje af van de dikte van je witloofstronken.

8. Leg na het stomen een plakje kaas op elk stronkje. Dek het stoommandje nog even af met het deksel om de kaas lekker te laten smelten.

9. Dien op met aardappelpuree.

 

Tip: Bitter is een smaak die we vaak vergeten in onze keuken. Het accent ligt -meestal- op zoet en zout. Dat is een spijtige zaak, want ons lijf snakt ernaar! Witloof vult die nood een beetje aan.

Tip: Lekker met aardappelpuree. Benodigdheden en bereiding van puree in de stoomschaal kan je vinden bij het stoomgerecht gevulde tomaatjes met puree.

 

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *