Speculoosmousse: eenvoudig te maken en zo lekker!

Heb je ook nog speculoos over van het gulle bezoek van de goede Sint? Verwerk de koekjes in dit lekker luchtig recept.

Voor 4 personen:

  • 7 Sint-speculooskoeken. (Indien je gewone speculooskoekjes neemt, gebruik er dan 14)
  • 2 eieren
  • 250 gr mascarpone
  • 2 eetlepels bloemsuiker

Bereiding: 

  1. Verbrijzel de koekjes, Hou een beetje ervan afzonderlijk voor de afwerking .
  2. Scheid het eiwit van het eigeel.
  3. Klop het eiwit stijf.
  4. Klop het eigeel luchtig op met de bloemsuiker.
  5. Meng de mascarpone en de verbrijzelde koekjes onder het eigeel.
  6. Spatel er nu voorzichtig het eiwit onder.
  7. Verdeel over glaasjes/kommetjes waarin je het wil presenteren.
  8. Strooi de rest van de verbrijzelde koekjes over het mengsel.
  9. Zet minstens 3 uur in de koelkast.
DelenPrint this pageEmail this to someoneShare on Facebook8Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest19

2 gedachten over “Speculoosmousse: eenvoudig te maken en zo lekker!”

    1. Ik gebruik ongeveer 155 gram speculoos. Proef je liever de speculoos wat meer door, dan mag je er gerust wat meer bijdoen. Het hoeft niet zo precies te zijn. Je kunt toevoegen naar eigen smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *