Koken met stoom: kabeljauw met aardappeltjes en appeltjes in mosterdsaus

kabeljauw met appeltjes

Een verrassende combinatie, die appeltjes met een stukje vis. Een gerechtje om de pure smaak helemaal uit je ingrediënten te halen. Wedden dat de kindjes het ook lusten?

 

 

 

Nodig:

  • Een stukje graatloze kabeljauw per persoon
  • een appeltje per persoon
  • 2-3 aardappelen per persoon
  • voor de mosterdsaus: boter, bloem, bouillonblokje, mosterd, koffieroom, peper (en zout)

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in dikke plakken en schik ze in je stoommandje.
  2. Start de stoomkoker met de aardappelen voor 35 minuten.
  3. Schik de vis in het volgende stoommandje en plaats bovenop de aardappeltjes voor de laatste 20 minuten.
  4. Ondertussen maak je je mosterdsausje klaar: je smelt de boter en  roert er de bloem door. Je voegt het bouillonblokje toe (dat je oploste in heet water) en laat even inkoken. Voeg de koffieroom toe, kruid af met peper (en zout). Werk af met een lepel mosterd.
  5. Was de appels, verwijder de klokhuizen en schil ze niet.
  6. Snijd de appels in blokjes en voeg bij de mosterdsaus. Laat nog even napruttelen zodat de appeltjes ietwat beetgaar worden.
  7. Dien alles samen op. Smakelijk!

3 gedachten over “Koken met stoom: kabeljauw met aardappeltjes en appeltjes in mosterdsaus”

  1. Hé,dat ziet er een lekker recept uit,ik probeer het deze week zeker eens uit;-)Ik laat nog weten hoe het was!groetjes,Isabelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *