Koken met ingrediënten uit de tuin: pompoensoep

Met pompoenen in de tuin kan je heel veel kanten uit. Eén klassieker die je alvast moet bereiden met je oogst is toch wel pompoensoep. Een smakelijke pot boordevol bètacaroteen, kalium, magnesium en vitamine C. Laat de winter maar komen!

Nodig:

  • 6 wortelen
  • 2 uien
  • 3 aardappelen
  • 1/2 pompoen (als het een grote is)
  • 1 brick tomatenpuree
  • 3 blokjes vetarme rundsbouillonblokjes
  • tijm, peper,(zout)
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Warm 3 EL olijfolie op in een grote pot.
  2. Snipper de uien en stoof ze in de olie.
  3. Ondertussen schil je de groenten en snijd je ze in blokjes.
  4. Je voegt de groenten bij de gestoofde uien en giet er 2 l water over.
  5. Voeg er de bouillonblokjes en de tomatenpuree bij.
  6. Laat de groenten koken tot ze zacht zijn.
  7. Mix de soep en kruid af met peper, (zout) en tijm.
  8. Smakelijk

Tip: 

Je kan de tomatenpuree ook weglaten, dan heb je een variant die ook heerlijk smaakt!

Wist je dat?

Pompoenen rijk zijn aan bètacaroteen, een kleurstof met een werking tegen acne. Kalium zit er ook in en verkleint de kans op hoge bloeddruk. Magnesium in de pompoen is heilzaam bij het premenstrueel syndroom en vitamine C is een krachtige antioxidant! Allemaal redenen om pompoenen te kweken in je tuin!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *