Koken met ingrediënten uit de tuin: heerlijke quiche met kip voor tijdens de picknick

kipquicheDit is één van mijn favoriete zomergerechten waar er veel vraag naar is. Koud kan het zo mee op de picknick. Warm is deze quiche ook niet te versmaden. Het is eenvoudig te maken en nog zo lekker met eitjes van de eigen kippetjes!

 

 

Nodig: (voor 3-6 personen)

  • 200 gram kippewit (ik neem plakjes uit de charcuterieafdeling)
  • 1 kant en klare kruimeldeeg
  • 400 gram erwtjes en worteltjes uit de diepvries
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 25 cl magere room
  • 50 gram geraspte gruyère
  • 1/2 blokje vetarme kippenbouillon

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Snij de ui fijn, voeg de worteltjes en erwtjes toe en kook ze samen met het bouillonblokje tot ze gaar zijn. Giet af. Laat de groenten uitlekken.
    kipquiche groentjes
  3. Breng ondertussen de kruimeldeeg in de vorm aan.
    kipquiche deeg
  4. Klop de eitjes los in een grote kom, voeg de geraspte kaas en de room toe. Meng goed.
    kipquiche room ei
  5. Snijd het kippewit in blokjes. Ik snijd dwars door alle opgestapelde plakjes heen.
    kipquiche blokjes
  6. Meng het vlees en de groenten goed. Giet dit geheel op de deegbodem.
    kipquiche mengsel
  7. Giet hier het eimengsel over. Maak vlak.
  8. Laat de quiche 25 minuten in de oven bakken.
  9. Dien warm op met een slaatje. Of trek erop uit voor een picknick!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *