Koken met ingrediënten uit de tuin: Gebak met rode aalbessen en stevia

aalbescake

Deze gebakjes vallen bij jong en oud in de smaak. Ze zijn lekker zoet-zuur en er komt geen suiker aan te pas! Iedereen kan er dus van smullen, ook diabetici, of mensen die hun suikerverbruik wat willen inperken!

 

 

Nodig: (Voor 12 gebakjes in cupcakevorm)

  • 125 gram zachte boter;
  • 12 gram stevia poeder (gebruik je toch liever suiker? vervang dan de stevia door 120 gram suiker)
  • 3 eieren
  • 50 milliliter melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram aalbessen
  • wat extra  zelfrijzend bakmeel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Verdeel de vormpjes over de bakplaat.
  2. Voeg alle ingrediënten samen (behalve de besjes) en klop goed door elkaar met de mixer-deegklopper.
  3. Blijf 2-3 minuten doorkloppen voor een luchtig deeg.
  4. Wentel de besjes even door de bloem zodat ze niet naar de bodem van de gebakjes zakken tijdens het bakken.
  5. Voeg ze bij het deeg en roer voorzichtig om.
  6. Schep het beslag in de 12 vormpjes.
  7. Bak de cakejes 25 minuten in oven.
  8. Geniet van de goudbruine, afgekoelde gebakjes!

aalbescake bakken

Wist je dat?

  • Stevia een mooie en natuurlijke vervanger voor suiker is? Je kan er mee bakken, je kan het in dranken en desserts doen. Meer weten? Surf naar: www.purevia.be
  • Niets zo heerlijk als lekkers klaarmaken met ingrediënten uit de eigen tuin! De aalbesjes samen plukken en dan de keuken in duiken om ze te verwerken dus!
    aalbesstruik

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *