6 manieren om je smartphone foto’s op je computer te krijgen

fotocollage

Tegenwoordig is er op elke moderne smartphone wel een camera aanwezig. Het voordeel is bovendien dat je je telefoon altijd bij je hebt, waardoor het een gemakkelijk instrument wordt om onderweg heel wat foto’s mee te maken.

Hoe krijg je nu die foto’s gemakkelijk op je computer?

 1. Verbinden met een USB kabel. Je kunt gebruik maken van de bijgeleverde kabel om je smartphone te koppelen met je computer. Dan krijg je ofwel je smartphone als een verwisselbare schijf te zien ofwel kun je met de bij je smartphone meegeleverde software je foto’s opslaan op je computer.
 2. Kopiëren vanaf een SD-kaart. Je kunt je foto’s laten bewaren op een SD-kaart (dit is een instelling op je smartphone) en vervolgens deze SD-kaart uit je telefoon halen en via een kaartlezer koppelen aan je computer als verwisselbare schijf.
 3. Doorsturen via bluetooth. Je kunt via bluetooth je foto’s draadloos doorsturen naar andere toestellen zoals bvb. je laptop of tablet. Indien je hiermee foto’s wilt doorsturen naar je computer, moet je computer uiteraard ook bluetooth mogelijkheden hebben.
 4. Opslaan in evernote. Je kunt je foto’s in evernote bijhouden. Deze zijn vervolgens overal beschikbaar. Nadeel is dat de foto’s als notitie opgenomen worden en niet meer als losse foto’s. Wil je je foto’s terug als aparte bestanden verkrijgen, moet je dus op elke foto rechtsklikken en apart opslaan. Bovendien kun je in de gratis versie van evernote maar een beperkt aantal MB’s uploaden per maand.
 5. Kopiëren door te tikken. Bump is een manier om snel foto’s over te zetten naar je computer. Je gaat op je computer naar de website bu.mp. Op je smartphone open je de bump app (er is een versie voor iPhone en Android beschikbaar) en selecteert in de bump app de foto die je wilt kopiëren. Vervolgens tik je met je smartphone zacht op de spatiebalk van je computer en na een bevestiging krijg je de foto in je browser te zien, waarna je deze kunt downloaden. Update: deze dienst bestaat helaas niet meer. Zie alternatieven voor bump.
 6. Gebruik maken van een synchronisatiedienst. Er zijn talrijke diensten beschikbaar die allen volgens min of meer hetzelfde principe werken: je maakt een account aan waardoor je webruimte krijgt. Vervolgens installeer je op je smartphone een app die je foto’s op deze webruimte plaatst en op je computer een applicatie die deze webruimte synchroniseert in een folder op je computer. Van zodra je dan een foto maakt met je smartphone komt deze in je webruimte terecht en ook automatisch in de ingestelde folder op je computer. Bovendien kun je deze webruimte overal bekijken waar je internet ter beschikking hebt. Uiteraard kun je bij deze diensten steeds kiezen om enkel via wifi te synchroniseren (en niet via een duurder data abonnement).  De bekendste synchronisatiediensten zijn:
  • Dropbox. Je krijgt 2 GB gratis webruimte bij dropbox. Je kunt wel gratis ruimte bijverdienen. Er zijn dropbox apps voor zowel iPhone als Android beschikbaar, helaas nog niet (of toch geen goede app) voor Windows Phone.
  • Box. Bij Box krijg je 10 GB gratis webruimte. Er zijn apps beschikbaar voor iPhone, Android en Windows Phone.
  • Microsoft OneDrive. Bij Microsoft OneDrive krijg je 15 GB gratis webruimte. Er zijn apps beschikbaar voor iPhone, Android en Windows Phone. Aangezien OneDrive een Microsoft product is, kun je vanuit OneDrive ook direct een Office document (Word, Excel, Powerpoint of OneNote) aanmaken.

Eén gedachte over “6 manieren om je smartphone foto’s op je computer te krijgen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *